Kostpolitik og madplan

Personale og bestyrelse har sammen udarbejdet denne kostpolitik i Børnehaven og Vuggestuen Rådmands Boulevard, hvor vi satser på sunde produkter og begrænset sukker.

Hver morgen indtil 7.15 serverer vi havregrød, havregryn og cornflakes til de børn som ikke har spist morgenmad hjemmefra.

Vuggestue og børnehave

Vi giver fuld kost til både vores vuggestue og børnehavebørn. Maden vil komme fra "Fru Hansens Kælder" og Marianne vores husassistent, skal stå for at tilberede det og sørge for at det bliver anrettet. Når maden bliver lavet i vores køkken, så kan børnene få en snak både med Marianne og os, om, hvad de skal have at spise, hvad der er i og måske "falder" der en lille smagsprøve af, til børnene inden vi sætter os til bordet.

Personalet vil selv sørge for formiddags- og eftermiddagsmad, både til vores vuggestue- og børnehavebørn.

Vi serverer vand til alle måltider i børnehaven og mælk til 1. måltid i vuggestuen.

Kostpolitik

Børn har behov for sund og varieret kost for at trives og udvikles. I det tidsrum børnene er i institutionen, har de brug for energi.

Morgenmåltidet

Det er vigtigt at dit barn får morgenmad. Kommer I inden kl. 7.15, er der mulighed for morgenmad i institutionen. Vi tilbyder havregryn eller havregrød samt cornflakes.

Drikkevarer

Børnene i vuggestuen får serveret mælk til frokosten og vand til andre de andre måltider. Børnehavebørnene får vand til samtlige måltider. Ved særlige lejligheder serverer vi saftevand i institutionen. Børnehavebørnene må kun medbringe drikkedunk den dag, de skal på tur.

Fødselsdage

Når dit barn har fødselsdag, kan I vælge at fejre den enten derhjemme eller i institutionen. Det aftales med stuens personale.

Vi opfordrer til at det usunde begrænses, således at der ikke serveres adskillige sukkerholdige ting (f.eks. både kage og slik). Har du brug for ideer og inspiration, er du velkommen til at spørge personalet.

Særlige behov

Har dit barn særlige behov med hensyn til mad, er det vigtigt, at du meddeler det til personalet.