Årshjul

Børnehaven og Vuggestuen Rådmands Boulevard sætter årets traditioner i centrum. Vi vil være med til at bringe kulturen omkring højtiderne videre.

Årets gang

Vi vil skabe en historie og tilbyde nogle godt oplevelser, som er genkendelige for børnene. Vi vil være med til at bringe kulturen omkring højtiderne videre.

Fastelavnsfest

Vi slår katten af tønden til fastelavn. Børnene er udklædte hjemmefra, og institutionen bliver befolket med mange forskellige figurer – fra Askepot, Klokkeblomst, spøgelser, mariehøns, tigre og politibetjente, batmænd og spidermænd mm.

Påske

Til påske har vi påskeværksted, hvor vi klipper påsketing og pynter stuerne.

Bedsteforældreplantedag

I løbet af sommeren arrangerer vi bedsteforældreplantedag, en dag hvor bedsteforældre er velkomne til at besøge børnehaven, få en tår kaffe, lidt kage og plante en blomst med børnene.

Juletraditioner

Op til jul har vi flere juletraditioner.

Forældreforeningen holder juletræsfest en hverdagsaften for forældre og børn.

Vi har julebedsteforældrekaffe hvor vi inviterer bedsteforældrene til julehygge, hvor de kan klippe klistre med børnene og ikke mindst se vores Luciaoptog.

Desuden har stuerne deres egne små traditioner omkring jul, det kan bl.a. være Julle eller Nissepjok som på tur kommer med børnene hjem. De er nogle rigtige små drillenisser, og som regel, er der noget at fortælle eller vise dagen efter til de andre børn, når nisserne har været med hjemme.

Vi holder også børnejulefrokost i de 2 børnehavegrupper, hvor hvert barn kommer med et bidrag til maden. Det kan være frikadeller, æg, rugbrød, gulerødder mm.

Fødselsdage

Når der er fødselsdage kan vi fejre det på forskellige måder; måske synes I at det kunne være hyggeligt at invitere stuen hjem denne dag for at fejre barnet. Eller I vælger at det er bedre, hvis vi fejrer den i børnehaven. Så medbringer I selv kage eller andet godt til barnets stue den dag, som så bliver delt ud. Uanset hvor vi holder den, så synger vi fødselsdagssang og barnet får en gave, som stuen har lavet.

Vi opfordrer til, at der bliver serveret sund mad hvis I inviterer til fødselsdag i hjemmet. Selvfølgelig må der også gerne være kage og/eller slik men i begrænsede mængder. Det samme gælder hvis det er frokost I vil servere for de andre børn, når fødselsdagen bliver fejret i institutionen.